Jump to content

Bemutatkozott Verstappen

2014. 09. 11. 12:06

Max Verstappen még csak 17 éves lesz, de máris a legrangosabb autóverseny részese lett. A Toro Rossóval írt alá szerződést, így a csapat és a Forma-1 legfiatalabb versenyzőjévé vált. Az olaszországi Adria-versenypályán 148 kört teljesített, ami majdnem 400 kilométert jelent. Erre a szabályok miatt is szükség volt.

2015-től új versenyzője lesz a Toro Rossónak, aki nem más, mint Jos Verstappen fia, aki szintén versenyző volt a Forma-1-ben. Max jelenleg 16 éves így még jogosítványa sincs, de a szabályok szerint versenyezhet. Az engedélyt egy szerdai szabadedzés után kapta meg, ahol több mint 300 kilométert teljesített Olaszországban.

Verstappen elmondása szerint nagyon boldog, hogy ez végre bekövetkezhetett. Bár egy utcai parádén csúnyán leégett, amikor is kettétört egy versenyautót. Szerencséjére ez nem volt egy végzetes hiba és a következő idény előtt ki fogják engedni a szabadedzésekre.

A Toro Rosso sportigazgatója dicsérő szavakkal illette a fiatal pilótát. Már Steve Nielsen is izgatott a következő szezon miatt és reméli, hogy újdonsült versenyzője jól fog szerepelni. Ha minden igaz, Verstappen Austinban, Sao Paulóban és Abu Dhabiban vezetheti Vergne autóját a pénteki szabadedzéseken, folytatva a felkészülést a 2015-ös bemutatkozásra.

(Forrás: autokalauz.hu és bbc.co.uk | Fotó: vezess.hu)