Jump to content

Korlátoznák a Forma 1-ben a rádióforgalmat

2014. 09. 10. 14:18

Lapértesülések szerint, a Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja el szeretné érni, hogy egy-egy csapat mérnökei ne szolgáltassanak ki olyan információkat, amelyek végett a pilótáknak szinte „semmi” dolguk. A szurkolók minden bizonnyal örülnének egy ilyen határozatnak, mert azért a verseny is izgalmasabb, ha a versenyzők nem bábként funkcionálnak.

Az Olasz Nagydíjat követően fordult a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) a Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja azzal a kéréssel, hogy legyen egy bizonyos korlát a mérnökök és a pilóták közti rádiós kommunikációban.

Az elmúlt évekhez képest, jelentősen megcsappant a száguldó cirkusz iránt érdeklődők száma. Ez a csapatok szerint a rengeteg rádiós kommunikáció miatt van, hiszen szinte mindent a versenyzők fülébe súgnak. Kicsit olyan, mintha a boxutcából irányítanák a versenyautókat, mint például egy távirányítós kocsit.

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja csak ezt az egy dolgot szeretné elérni, a másfajta üzenetek nyugodtan folyhatnak a frekvenciákon keresztül. Bizonyára nem kell sokat várni, hogy döntés szülessen ezzel kapcsolatban. A következő futamra már lehet be lesz vezetve ez az új szabály.

(Forrás: autoklauz.hu és autoweek.com | Fotó: motorsportmagazin.com)