Jump to content

Hamilton végül behúzta az első helyet

2014. 09. 07. 16:15

A brit pilóta rosszul rajtolt, de végül meg tudta nyerni az Olasz nagydíjat. Alonso 2010 óta nem esett ki technikai hiba miatt, sajnálatos, hogy pont a csapat hazai közönsége előtt került erre sor. Vettel számára sem volt fenékig tejfel ez a futam, a német versenyzőnek továbbra sem megy az idei szezonban.

Lewis Hamilton számára fontos volt ez a mai verseny, hiszen a tegnapi időmérő edzésen a legjobb időt futotta, továbbá nyernie kellett annak érdekében, hogy közelebb kerüljön pontszámilag Rosberghez. A Mercedes beszélt mindkét versenyzőjükkel, hogy semmiképpen se forduljon elő olyan szituáció, mint két héttel ezelőtt. Szerencsére Hamilton részéről visszavágásról szó sem volt. A brit pilótának még el sem kezdődött a futam, de máris első szárnyat kellett cserélni. Mivel a rajtrácshoz menet sérült meg az alkatrész, így büntetlenül ki lehetett cserélni azt.

Napos körülmények között vághattak neki a versenynek Monzában. Miután a felvezető kör zökkenésmentesen lezajlott, kezdődhetett a verseny. A rajtolás elég vegyesen sikeredett, hiszen Hamilton a 4. helyre, Bottas pedig a 11. helyre csúszott vissza. Rosberg ennek köszönhetően átvehette már rögtön az elején a vezetést és Magnussen gurult közvetlenül mögötte. Hamiltont bizonyára kiverte a víz, hiszen a hibrid rendszer sem működött megfelelően.

A verseny első kiesője Chilton volt, aki a 7. körben a gumifalban kötött ki. A 10. körre Hamilton szépített és a 2. helyre zárkózott fel, 2,2 másodperccel csapattársa mögött. Közben Bottas is jóvátette gyenge első körét és a 8. pozíciót foglalta el. Az élmezőnyből Vettel volt az első, aki kiállt a boxba és kemény gumikra váltott a 19. körben és végül a 15. helyre állt vissza. A 29. körben Hamilton átvette a vezetést, miután Rosberg sokadjára vétett el apró hibát. Rá egy körre Alonso Ferrarijának ERS rendszere hibásodott meg, ami miatt a spanyol futama véget is ért.

Bottas miután megelőzte Magnussent, Vettelnek sem kedvezett és a negyedik helyen kocsikázott egészen a célig. Mivel a Bottas vs. Magnussen párharcnál az utóbbi kiszorította a pályáról vetélytársát, 5 másodperces büntetésben részesült, ami miatt a végén éppen pontszerző helyen végzett. Vettelnek megint nem jött ki a lépés, hiszen a végén sorba előzték meg és végül a 6. helyen zárta a futamot. Hamilton 3,1 másodperccel ért hamarabb a célba, mint Rosberg, ezzel csökkenteni tudta hátrányát a világbajnoki pontversenyen.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: f1fanatic.co.uk)