Jump to content

Hamilton ismét a pole-ban

2014. 09. 06. 17:02

Négy hónapra volt szüksége a brit pilótának ahhoz, hogy ismét az első helyről rajtolhasson egy futamon. Ez az ötödik alkalom, hogy megszerezte a pole pozíciót. Az Olasz időmérő nem szolgáltatott nekünk túl sok újdonságot, a csapatok hozták az eddigi formájukat. Holnap az is kiderül, hogy Hamiltonnak sikerül-e rajt-cél győzelmet aratnia.

A Mercedes továbbra is magabiztosan teljesít az idei Forma 1-es kiírásban. Az első két rajtkockát most is sikerült megszerezniük, csak ezúttal Rosberg indulhat hátrébb. Őket a Williams párosa követi, név szerint Massa és Bottas. Jenson Button és Kevin Magnussen foglalja el az ötödik és hatodik helyet.

Hamilton mindhárom szakaszban a leggyorsabb időt futotta, végül a Q3-ban már az első körében bebiztosította az első helyét. Rosberg a végén megszorongatta csapattársát, de így is 274 ezreddel lemaradt mögötte.

A Monzai a versenypálya a leggyorsabbnak számít a Forma-1 felhozatalában, így a Williams reménykedik abban, hogy az egyenesekben le tudják dolgozni hátrányukat a holnapi futamon. A szabadedzések során jól teljesítő Ferrari, a 7. és 12. rajtkockát tudta csak megszerezni. Talán ez tekinthető az időmérő legnagyobb meglepetésének.

A Red Bull számára továbbra sem megy az idei szezon, ezt bizonyítja, hogy holnap a 8. és 9. helyről vághatnak neki a futamnak. De az tény, hogy a leggyorsabb pályán számított arra mindenki, hogy a 6 Mercedes motorral ellátott versenyautó az élen fog végezni.

(Forrás: Autokalauz.hu | Fotó: skysports.com)