Jump to content

Heti Forma-1: Vettel és a Ferrari?

2014. 08. 13. 14:00

Bár jelenleg szünetel a száguldó vándorcirkusz, a csapatok és versenyzők nem csak pihenéssel töltik mindennapjukat. Komoly tesztelések, javító munkálatok folynak a háttérben és persze rengeteg pletyka látott már napvilágot. De milyen szezon is az, ahol nincsen semmiféle kacsa hír?

A Red Bull háza táján kisebb változások léptek életbe a közelmúltban. Adrian Newey a háttérbe lett szorítva, azaz kevésbé szólhat bele a tervezési munkálatokba annak ellenére, hogy nemrég kapott új szerződést. A csapatfőnök Christian Horner úgy gondolja, hogy nem kell új technikai igazgatót kinevezni, az egyéb részleg vezetői meg tudják oldani az autó fejlesztését érintő feladatokat. A csapat szimpatizánsai aggódnak Newey részleges menesztése miatt, de bizakodnak, hogy a későbbiekben is sikeresek lesznek kedvenceik.

A Renault korábbi főnöke úgy véli, hogy azért van előrébb a Mercedes, mert jóval többet költöttek a motor fejlesztésére. Jean-Michel Jalinier nemrég mondott le pozíciójáról. Továbbá arról is nyilatkozott, hogy számítani lehetett erre. A Mercedes nagyon sugallta, hogy nagy dobásra készül és ez így is lett. Az idei évben remekelnek a versenypályán és kicsit lehagyták francia és olasz riválisukat.

A Sauber idei szezonja eléggé nagy mélypont-sorozat, hiszen konstruktőri szinten pont nélkül állnak a tabellán. Kaltenborn szerint a hajtáslánc is felelős a gyenge teljesítményért, de azt biztosan kijelentette, hogy nem szándékozzák leváltani jelenlegi motorbeszállítójukat, a Ferrarit. Ezzel egy ideig el is lettek oszlatva azon pletykák, hogy átpártolnának a Hondához.

Végül, de nem utolsó sorban egy bulvár jellegű hír. Vettel egy Ferrarit vásárolt édesapjának és a korábbi feltételezések most új erőre kaptak. Az ajándék egyedi elemet is kapott, a rendszámtábláján a „HP N1” felirat áll, ami valószínűleg születési helyére (Heppenheimre) és apja keresztnevére (Norbertre) utal. A Ferrari California vásárlása közben egy fotó is készült a német versenyzőről. Köztudott, hogy az olasz csapat Vettel-el szeretni pótolni Alonsot, ha úgy döntene, hogy távozik. Már évek óta spekulálnak egy esetleges eligazolásról, de konkrét forrás nélkül ez csak egy feltételezés.

Jövő hét hétvégén újra Forma-1. A következő helyszín Belgiumban lesz, a CIRCUIT DE SPA-FRANCORCHAMPS nevezetű pályán. A futam 44 körös lesz, ami 7,004 kilométert takar.

(Forrás: bbc.co.uk | Fotó: f1-live.hu)