Jump to content

Hamilton alig előzte meg Rosberget az időmérő előtt

2014. 07. 26. 11:30

Hamilton a Magyar Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén is igazolta, hogy a Hungaroring közel áll a vezetési stílusához, de a csapattársa is csak 47 ezreddel maradt adósa. A Mercedesekhez ismét Vettel tudott a legközelebb kerülni, a Williamsnek ezúttal sikerült beférkőznie a Ferrari elé.

A Magyar Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésen 47 ezredmásodperce olvadt Lewis Hamilton előnye Nico Rosberggel szemben a tabellán, de a német versenyző érdekes módon a harmadik kísérletekor érte el legjobb idejét a lágy gumikkal. Amikor az időmérőre készülő csapatok az utolsó tíz percre felrakták a jobban tapadó Pirelliket az autóikra, Hamilton ellentmondást nem tűrően ragadta vissza az 1. helyet 1:24.048-as idejével, mindenki másra legalább négy tizedet verve.

Az első sprintek után Rosberget még Sebastian Vettel is megelőzte, de a világbajnoki éllovasnak a következő két próbálkozásával sikerült közelebb férkőznie csapattársához. A Mercedes részéről egyébként elmondták, hogy mindkét autójukra Carbone Industries féktárcsákat szereltek, mellőzve a Hamilton autóján Hockenheimben csődöt mondó Brembo termékeit.

A Red Bull, a Ferrari és a Williams versenyzőinek hátránya 0,4-0,8 másodperc közti volt, kivéve Felipe Massát, aki a kevésbé szerencsés pénteki napja után ezúttal is csak 11. lett. A Mercedest követő bolyból a Red Bull mutatta a legjobb nyers tempót: Vettel a 3., Daniel Ricciardo a 4. pozícióban végzett még úgy is, hogy az átlagosnál szemlátomást mindketten többet hibáztak.

Valtteri Bottasnak szombat délelőtt sikerült megelőznie mindkét Ferrarit, amelyek között ezúttal csekély különbség volt, bár Fernando Alonso ismét gyorsabbnak bizonyult Kimi Räikkönennél. A McLarennél Kevin Magnussen újfent előrébb végzett - a 8. helyen -, mint Jenson Button, aki a Toro Rosso pilótáit sem tudta maga mögé utasítani a tabellán.

Az edzés első kétharmadban használt közepes keménységű gumikon szintén Hamilton futotta meg a legjobb köridőt, megelőzve Alonsót, Ricciardót, Bottast és Rosberget. Az utolsó edzésen "csak" 43-47 fok között alakult az aszfalt hőmérséklete, de a 14 órakor kezdődő kvalifikáción bőven 50 fok fölé is melegedhet, ami bekavarhat az erőviszonyokba.

(forrás: gphirek)