Jump to content

A Renault 2015-ös motorja már fut a próbapadon

2014. 07. 19. 09:00

Cyril Abiteboul elmondta, idén is tudnak csiszolni pár dolgon, de leginkább csak a megbízhatóságon. A jövőt illetően már más a képlet, és mindez bizakodásra adhat okot.

Abiteboul alig egy évet töltött a Caterham kiscsapatnál, majd jöttek az új tulajdonosok, és adódott egy lehetőség a korábbi munkahelyén, “amiért nagyon hálás”. A szakember tudhat valamit, mert a Red Bull is örült annak, hogy visszakerült Viry-be, és felügyeli a dolgokat. Ugyanakkor csodát ő sem tehet, köszönhetően a szigorú szabályoknak.

A Renault-hoz visszatért Abiteboul elmondta, idén már nem sok mindent érhetnek el. “A homologizáció jelenleg megköti a kezünket”- mondta a szakember. “Most a megbízhatóságra fókuszálunk, mely eddig olykor nem volt elfogadható. Ebben a szezonban csak erről van szó. Ugyanakkor bizonyos mértékben a teljesítménynövelés is tárgyunk.

Jövőre sem lehet teljesen tiszta lappal kezdeni, de körülbelül a motorok 48 százalékát lehet újraalkotni. “A jövőévet illetően teljesen máshogy néz ki a dolog. Intenzíven dolgozunk a megváltoztatott 2015-ös erőforráson. Már beindítottuk ezt az erőforrást a próbapadon. A program zajlik, jól haladunk.” Nemrég Taffin arra hívta fel a figyelmet, semmi sem garantálja a jövő évi sikereket.. Látni akarjuk, hogyan állunk ezen a hétvégén”- jelentette ki.

(forrás: f1-live)