Jump to content

Renault Triber

2019. 06. 19. 17:18

A Triber nem egészen négyméteres karosszériája akár hét utasnak kínál helyet, vagy a kategória legnagyobb csomagtartóját kínálja, ha csak öten utaznak benne. Egyetlen szépséghibája, hogy Európában nem forgalmazzák.

Kifejezetten az indiai piacra fejlesztette új, városi crossoverét a Renault. A Triber extrém arányainak köszönhetően igazi térvarázsló, még ha ez az esztétikuma rovására megy is.

A 399 centiméteres autó relatíve hatalmas, 2636 mm-es tengelytávon nyugszik, így elfért benne három üléssor, méghozzá a kategória legjobbjának mondott második és harmadik sori lábtérrel. Extra figyelmesség, hogy mindhárom üléssoron külön légbeömlőket helyeztek el.

A karosszéria 1739 mm széles, 1662 mm magas, a csomagtartó hétszemélyes kivitelben 84, hat üléssel 320 literes, de ha csak öten utaznak a kocsiban, extra tágas 625 literes üreget kapunk. A szabad hasmagasság 182 mm.

Az autó egyetlen, háromhengeres, egyliteres motorral kapható; a 72 lóerős, 96 Nm nyomatékú erőforráshoz kézi vagy robotváltó csatlakozik.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)