Jump to content

Sorozatban jönnek az elektromos Peugeot-ot

2019. 04. 04. 13:03

Hibrid vagy elektromos sportmodellekkel képzeli el a jövőt a Peugeot Sport vezetője. Ez egyben azt is jelenti, hogy gyártani fogják a márka márciusban bemutatott, brutális hibrid sportszedánját.

Sorozatgyártásba veszi márciusban bemutatott összkerékhajtású hibrid sportlimuzinját a Peugeot, de ez csak a kezdet: a Peugeot Sport vezetője, Bruno Famin elárulta, hogy a jövőben kizárólag részben vagy teljesen elektromos modelleket fognak fejleszteni.

A Genfi Autószalonon leleplezett 508 Peugeot Sport Engineered tanulmányautó szériaverziója lehet az első terméke ennek az új korszaknak: a hamarosan bemutatkozó 508-as plug-in hibrid megnövelt teljesítményű, 400 lóerős hajtásláncával szerelt, 4,3 másodperces gyorsulást kínáló, optikailag is látványos típusnak ma még viszonylag szerény konkurenciával kellene megküzdenie.

Ennél is érdekesebb volna, ha megépítené az e-Legend emissziómentes tanulmányautót a Peugeot, de nagyobb az esélye annak, hogy első elektromos sportautóját a Peugeot e-208 alapjaira húzza fel a márka. Az új generációs kisautó hamarosan érkező, tisztán elektromos verziójából viszonylag könnyen fejleszthetne izom-ökoautót a gyár.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)