Jump to content

Egy újabb Eleanor váltott gazdát

2014. 12. 12. 14:00

A Tolvajtempóból megismert 1967-es Ford Mustang Fastback Eleanor úgy tűnik, hogy keresett relikvia a gyűjtők körében. December 12-én az egyik megmaradt példány gazdát váltott a Mecum Auctions aukcióján. Egy korábbi árverezésből azt következtették, hogy igen borsos áron fog elkelni a járgány.

2000-ben jelent meg a Tolvajtempó újragondolása, ahol egy igazi klasszikust használtak fel a rendezők. A Ford Mustang Fastback Eleanor egy 1967-es kiadás átdolgozása, melyet a Cinema Vehicle Servicesnek köszönhetünk. A forgatáshoz 11 járgányt készítettek el, melyből mindössze három maradt sértetlenül.

2013 májusában szintén egy ilyen filmes relikvia került kalapács alá, akkor 1 millió amerikai dollárért váltott gazdát a Mustang, ami 10 szeresen túlhaladta azt az összeget, amit az akkori tulajdonos várt volna. Ez forintban 225 milliót jelent egyébként.

A filmes kellék motorházteteje alatt egy V8-as 5,8 literes 400 lóerős blokk helyezkedik el, melyet négyfokozatú kézi váltóval kötöttek össze. A kérdés már csak az, hogy születik-e rekord, vagy a tavalyi árverezést egyelőre nem fogják túlszárnyalni?

(Forrás: Autokalauz | Fotó: 67mustangblog)