Jump to content

Rengeteg pénzt kaphat a Ford

2019. 03. 03. 15:47

1,7 milliárd dollárt, azaz több, mint 470 milliárd forintot fektet a Volkswagen a Ford önvezető technológiájának kifejlesztésébe, ha az amerikaiak is rábólintanak.

Mindig is lehetett tudni, hogy óriási pénzek forognak az autóiparban. Ezúttal a Volkswagen tett erről tanúbizonyságot, akik 470 milliárd forintnak megfelelő amerikai dollárral szállnak be a Ford Argo névre hallgató önvezető technológiájának kifejlesztésébe. Összehasonlításképpen, a 2018-ra tervezett magyar államháztartási hiány 1360 milliárd forint volt.

A tárgyalások még zajlanak a két autóipari óriás közt, de a Wall Street Journal jelentése szerint hamarosan megegyezés születik. A Volkswagen nem jótékonyságból adakozik vetélytársának, a technológia ugyanolyan részben illeti őket is, mint a Fordot.

Nem ez az első együttműködés a két cég történetében, épp egy hónappal ezelőtt a teherautók piacán léptek együttműködésre. Más gyártók is egyre-másra fognak össze különböző ügyekben, a legutóbbi ilyen két német prémiummárka, a BMW és a Mercedes közt köttetett.

A Volkswagennek nem ez az első önvezető technológiához kapcsolódó együttműködése, korábban az Apple-lel kötött partnerséget a wolfsburgi központú márka. Hogy a jelenlegi Forddal való szerződés hogyan befolyásolja a korábbi kapcsolatot, arról nincsenek hírek.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)